Meggy
Érési ideje: június 20 - június 30.
Alany: saj meggy
Érdi bőtermő
Június 20-25 körül érik. Gyümölcse középnagy (5-6 g), átlagos átmérője 21-24 mm. Alakja megnyúlt gömb, a kocsány és a bibepont felőli oldalon kissé lapított. Száraz tapintású héja sötét kárminpiros színű. Közép kemény, finoman rostos húsa sötétpiros, mérsékelten festőlevű. Harmonikus íze kellemesen édes-savas. Fája középerős növekedésű, gömb alakú koronája kissé lapított. Ágrendszere szétterülő, szöveti szerkezete laza, ezért az ágak hasadásra hajlamosak. Korán fordul termőre, rendszeresen és bőven terem. Virágzása korai, virágai öntermékenyek. A korai meggyszezon legfontosabb, legtöbb célra (friss fogyasztás, befőzés, lé, fagyasztás, cukrászat) felhasználható fajtája.