logo    Nothof Faiskola    Gyümölcsfák közvetlenül a termelőtől! 

Szilva

Felhasználása:

Sokféleképpen felhasználjuk. Kitűnő lekvárt készítenek belőle a téli hónapokra, de befőzésre is alkalmas. A hullott szilvából készítik a hungarikumnak számító szilvapálinkát, és a szilva adja a legjobb aszalványt.

Fogyaszthatjuk nyersen - gyümölcsként, gyümölcssalátákban, kedvelt főzve, gyümölcslevesekben is. Az aszalt szilva kitűnő rágcsálni való, de jól illik egyes húsételekhez, különösen a vadakhoz. Az aszalt szilvában is megvan, ami a friss gyümölcsben, ráadásul töményebben.

Főzött gombóc töltelékének is használatos, ennek közkedvelt módja, hogy fahéjas cukorral ízesítve hajtogatják a krumplis-vajas gyúrt tésztát. A gombócokat gyakran pirított zsemlemorzsába hengergetik.

 

Általános informácók:

A szilvafák termésmennyisége 40-50 kg fánként. Életkoruk átlagosan 30 év. Évente és fejenként átlagosan hat-hét kiló gyümölcsöt fogyasztunk róluk.

Az érett szilvát finom, fehéres, halványkékes hamvasságot adó viaszréteg fedi, ami a gyümölcsöt védi a kiszáradástól, s egyben a minőség, frissesség garanciája is. A jó és kellően érett szilva keményebb vagy puhább, de mindig feszes héjú, üde illatú. 85%-os víztartalma miatt a szilva nagyon jó szomjoltó! Étvágyfokozó és hashajtó hatású.

Rendszeres permetezést igényel, tetvesedére hajlamos!

A szilvák "családja" roppant népes és változatos. Ha csak a színüket vesszük: vannak köztük zöldek (Zöld ringló), lilák (Ageni, Althann ringló), kékek (Besztercei, Stanley), pirosak (Vörös szilva) és sárgák (Mirabella).

 

Ültetési idő: késő ősszel vagy kora tavasszal

Ültetési távolság: 5-6 méter

Rendezés  
Termék neveTermék ára
Besztercei Nm. 122
Ára 1 000 Ftimg
Bluefre
Ára 1 000 Ftimg
Stanley
Ára 1 000 Ftimg
Cacanska lepotica
Ára 1 000 Ftimg
Cacanska rana
Ára 1 000 Ftimg
President
Ára 1 000 Ftimg
Cacanska rodna
Ára 1 000 Ftimg
Althann ringló
Ára 1 000 Ftimg
Ruth Gerstetter
Ára 1 000 Ft
Sermina
Ára 1 000 Ft
Debreceni muskotály
Ára 1 000 Ft
Tuleu gras
Ára 1 000 Ft
ZGU2ZGRlM2